miercuri, 10 martie 2010

Fara greseala


Ne dorim perfectiunea fara rost si putinta ne imbracam cu o perdea,pentru a ne ascunde reaua vointa,prin a peretilor casa ne pictam drept Sfinti si suntem doar niste sarprofiti cu coada lunga,gura mare in a somnului pijamale.Suntem vii,desi dormim,suntem prosti si inselati,dar credem in forta tradatoare a iluziei ratiunii atotstiutoare.In balegar de minciuna,cu a coadei noastre struna,ne cantam in continuare,ce destepti,ce rasa mare.Suntem mici pitici in a universului de necuprins mecanism ,cate am realizat in viata,siruri randuri si surcele,ai ce buni,intelepti,intelectuali suntem niste basmele,ne hranim orgoliu,pentru a surprinde narodul.
O viata de om si una de furnica,se compara prin inaltime,dar fragili sunt amandoi,un pas gresit si te-ai dus direct in noroi.Ce mici suntem,nu dai un ban si ai loc intre cele sfinte,langa un izvor si un pom,de-ar creste ale noastre fapte bune,s-ar da saracie si goluri multe,pomul s-ar usca si un loc langa mamona am avea.
Vai omule fiinta trista,fericirea unde o cauti?Aici sau in vesnicii ,la Izvorul nesecat,unde pomul rodeste si poruncile le implineste.Viata trecatoare,in a ei fire schimbatoare, azi esti, maine implinesti, poimaine in mormant te trezesti, unde e faima,iubirea si arghirofilia,ce ti s-a dat ai pastrat,nimic nu ai lasat,la o gura flamanda,la o vaduva care in lacrimi se scufunda,la un batran parasit de copiii rataciti,datornici in a lor greutate,vor plati cu dobanda scumpa a lor fapta crunta.
Lasa,iubeste,vesteste,fara greseala sa fim,nu noi,ci Cel Ce este in noi,sa-L iubim,sa ne tradam vointa si iubirea pamanteasca care se stinge ca o floare azi infloreste,maine dispare.

2 comentarii:

Geo spunea...

Doamne ajuta! Foarte aspru mi se pare cuvantul, dar doar pt mine e aspru pt ca m-a lovit unde ma doare.. Oh, ce bine ar fi daca nu m-as mai hrani cu fantasme, iluzii, si as incerca sa pasesc pe calea cea stramta. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti! Bunul si Milostivul Dumnezeu sa-ti rasplateasca bunatatea, George!

Ioana spunea...

Putini sunt cei care gandesc asa si isi sustin parerea si asta apreciez cel mai mult.Sunt sigura ca vorbele tale reusesc sa patrunda mai adanc in sufletu celor care citesc si sa le transmita mesajul sau macar sa lase un semn de intrebare asupra faptelor si asupra indatoririlor noastre de crestini.